Theodora Larsson

Smartklockor istället för smarta telefoner

[Betalt annonssamarbete med Xplora ]

 

Minns ni att jag vid skolstart började använda Xplora smartklockor på mina barn?

[Läs min recension på Xplora 3s HÄR!]

Vi har nu bytt upp oss till nya, uppgraderade; Xplora 4! Jag får titt som tätt frågor om dessa klockor och jag tänker att jag ska besvara dessa här inne så gott jag bara kan. Och så ska jag SJÄLVKLART jämföra de olika modellerna, redogöra skillnader på den äldre & den nya modellen och såklart; Vad tycker barnen?

-Nu reder vi ut!

 

 

 

Varför har jag då smartklockor till barnen och inte bara ger dem någon begagnad iPhone som de kan ärva?

Leia fyller 12 i februari och har en egen telefon. Hon är mogen nog att ha koll på den, men Cornelia & Jasper är 10 & 7,5 år och har inte riktigt samma förutsättningar när de är ute och leker.

Barn som växer mycket, lär sig mycket och glömmer också därför mycket. Vi övar ännu här hemma med att inte glömma exempelvis vantar eller mössor ute på gården när man är ute med kompisar.

När man fortfarande kämpar med att inte glömma småsaker, så har jag känt att man inte är riktigt redo för att hålla koll på en mobiltelefon.

Sen upplever jag också att så fort ett barn har med sig en mobiltelefon på gården så upphör det kreativa. Från att barnen hade en idé om att bygga kojor, hinderbanor eller se om det går att hjula bland löv, så jag finner jag istället gårdens alla barn samlade kring en mobil och något klipp på Youtube som barnen vill visa varandra.

Xplora-klockorna är fria från internet, sociala medier och andra plattformar som distraherar. Klockan är istället utformad för barn.

 

 

XPLORA 4

Vad är då nytt med Xplora 4?

Många funktioner känner vi igen från Xplora 3s. Alla funktioner som vi uppskattat mest så som samtal, meddelanden, GPS, skolläge mfl. finns även i nya Xplora 4.

Men Xplora 4 kommer med en helt ny design och går på 4G! Så nya klockan har täckning för både 2G, 3G & 4G.

Xplora 4 har också en ny selfiekamera och videoinspelning, så barnet har möjlighet att nu filma sina äventyr! Även föräldra-appen är uppdaterad och Xplora 4 kommer med en ny smart laddare!

 

Funktioner

GPS

Här ser ni GPS-funktionen nedan från föräldra-appen i min telefon. Här kan jag se att båda barnen befinner sig i skolan och den blå pricken visar min position hemma.

Skulle barnen lämna skolan så ser jag det i realtid och när de går hem till en vän så kan jag se att de kommit fram.

 

[Bilden är en print screen från appen, men jag har censurerat mobilnummer & specifik platsinformation]

 

BATTERITID & AKTIVITETSINFO

Förutom att jag får en notis när barnens klockor behöver laddas så kan jag även se det direkt i appen. Klickar jag på ett av barnen så kan jag se exakt hur mycket batteri klockan har kvar. Vi laddar klockorna ungefär varannan dag.

Väl inne på varje barn kan jag också finna aktivitetsinfo. Där kan jag se hur mycket mitt barn rört på sig.

Även om detta inte är en funktion som jag personligen använder, så uppskattar Jasper den väldigt mycket. Han har ett sportsinne och tävlar gärna mot sig själv och ser hur många steg han gått varje dag.

 

 

 

 

KONTAKTER

I appen kan jag också obegränsat lägga in kontakter som mitt barn kan ringa eller skicka meddelanden till.

Här finns gott om plats för familjen och kanske mormor eller vänner. Vi har lagt in så barnen även kan ringa varandra i sina klockor, från klocka till klocka. Om barnen tappar bort varandra, eller leker på olika ställen ute, så kan de lätt ringa och hitta varandra igen eller gå sällskap hem.

 

 

SKOLLÄGE

Den bästa funktionen enligt mig; Skolläget!

Klockan ställs in så barnen ej kan ringa/fota/filma på skoltid. Klockan blir helt enkelt bara en klocka under skoltid och stör inte undervisningen. De behöver då inte heller lämna ifrån sig klockan till någon ”mobillåda” hos läraren, utan kan ha klockan hela dagen.

Jasper börjar och slutar samma tid så därför krävs bara en inställning i skolläget. I Cornelias klocka har jag ställt in flera olika tider enligt hennes schema.

När skolan slutar kan de ringa mig och jag vet att de är påväg hem (och kan påminna om vantar & mössor ?)

 

VAD TYCKER DÅ BARNEN vs. MAMMAN? BÄST/SÄMST?

Jasper tycker att nya Xplora 4 är snyggare än 3s och sitter bättre på handleden.

Jasper uppskattar stegräknaren, men gillar inte skolläget. Han vill filma på rasten med sina vänner (men det får man inte göra på skolan ?).

Cornelia håller med, men tycker att kameran var bättre på 3s, men det tycker inte Jasper.

Cornelia tycker att 3s var lite klumpigare än den nya och gillar den nya designen mest.

Hon gillar också att välja ringsignal och bakgrund på klockan själv.

Mamman då? Jo, jag har ju uppskattat både trean och fyran likvärdigt. Funktionerna jag använt är i stort sett detsamma, men allt är uppdaterat såklart och känns nytt och modernt.

Men jag tycker att den nya laddaren är ett riktigt lyft i jämförelse med trean. Trean har en liten lucka som bara jag som vuxen fick upp, men den nya laddaren är en magnet på baksidan så barnen kan själva sätta den på laddning.

 

Läs mer & köp din XLORA HÄR!

Använd rabattkod: ”Theodora” för att få första månaden gratis!

Just nu har Xplora även syskonkampanj vilket ger 400:- rabatt per klocka vid köp av två eller fler!

Använd kod; ”Syskon”

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats