Theodora Larsson

Första besöket hos kirurgen

Idag åkte vi till Göteborg med Albus för vårt första möte med Handkirurgen.

(Första inlägget om Albus kommande operation finns HÄR )

En gullig sköterska tog emot oss och berömde vårt namnval (många brukar höja på ögonbrynen mest när jag berättar vad han heter, men inte hon ??).

Sedan fick vi träffa en läkarstudent och en handkirurg. Albus fick visa upp sin lilla hand och hon tittade även på hans andra hand.

Hon berättade sedan att man bedömer risken för om fingrarna växer eller kommer växa krokigt, vilket hon ansåg var en låg risk i Albus fall. Man kan därför operera när vi känner att vi vill, men hon rekommenderade att man gjorde det mellan kring tiden han är 6-12 månader.

Jag, som trodde att man i stort sett bara kunde göra detta med ett enkelt ingrepp, hade helt fel.

När hon började beskriva hur man skär hud från ljumsken, sedan snittar en flärp och sedan snitt i fingrarna i zikzak-mönster så tappade hon mig.

Bara tanken av att vår lilla bebis ska sövas och opereras är fortfarande jättejobbig. Jag får hela tiden påminna mig själv att koppla bort mina egna känslor så gott jag kan och bara fokusera på att vara ett pålitligt språkrör för mitt barn.

Han skall skrivas in dagen innan, vara fastande minst 6h (hur i hela friden fastar man en 6-månaders bebis i 6h?!) och sedan kommer han ha en gipsad hand i ett par veckor och en omplåstrad ljumske. Det blir zikzak-ärr mellan fingrarna och på ovansidan av handen. Även i ljumsken från transplantationen.

 

 

Ja, jag vet. Läkarna är fantastiska, har gjort detta förr och Albus kommer klara det jättebra. Jag vet.

Jag vet, det finns BETYDLIGT mycket värre saker att drabbas av. Jag vet.

Jag borde inte tycka att det är så farligt. Jag vet.

Men sanningen är att jag känner det ändå. Jag har en stor klump i halsen och den försvinner inte. Känslan går med all säkerhet över, jag är bara inte där än…

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Jag förstår hur du känner, jag hade känt likadant om det gällde min son! Men som du skriver, man får tänka på att läkarna är proffs och gör det så ofta och det kommer gå toppen för er ska du se! 🙂

 2. Angelica

  Min son har gått igenom ungefär samma operation. Fast de behövde aldrig ta hud från någon annanstans. Blir ett litet zikzak ärr och lite extra känsligt mot kyla just där de sytt. Kände samma sak när han skulle sövas. Jobbigt med fastan och när masken skulle på vid sövningen. Men bandaget som skulle sitta några veckor efter operationen var aldrig något problem. Tror att de kommer att gå hur bra som helst för er också. Som du skriver är läkarna hur duktiga dom helst nuförtiden! Men förstår också er oro, hade samma känsla innan.

 3. Sandra Nordahl

  Du har all rätt att känna som du gör, det är ditt barn du tänker på❤️
  Jag vet inte om du löste min kommentar i förra inlägget gällande detta, att vår son föddes med 6 tår på ena foten. Vi väntar på nu remiss från ortopeden gällande operation eller ej. Det är klart jag tänker på detta varje dag, att det är min son som ev ska opereras osv.
  Men även som du säger, det är inte försöka gånger läkarna ska göra dessa operationer.
  Vi älskar våra barn och det är självklart vi alltid är oroliga för dem❤️
  Lycka till Albus❤️ Ps. Så fint namn.
  Vår son heter Milton (5 månader) trots det är ett hundnamn som alla säger..

 4. Emma - På Smällen IGEN!

  Usch, jag förstår verkligen att det måste kännas jättejobbigt! När Lucas var liten var det tal om att operera tårkanalerna eftersom dom var så trånga att han såg ut att ha ögoninflammation hela tiden under sina första 9 månader, det gav mig en jätteklump i magen. Det kommer antagligen kännas jobbigt när det väl är dags för Albus också, men ni vet ju att ni gör det rätta för honom och att det kommer gå bra <3 Lycka till!

 5. Linda W

  Det spelar väl ingen roll att du vet att det finns värre saker att gå igenom. Vilken tur att det inte är värre ❤️ Det här är vad ni ska gå igenom och det förstår man ju att det är jobbigt! Önskar lilla Albus all lycka både med operation och efteråt ❤️

 6. Susanna

  De är klart att man känner så det är ju ens dyrbaraste lilla skatt så jag förstår mycket väl dina känslor. Det kommer vilket fall som helst gå superbra. Oj fasta en 6 månaders baby, ja du det blir kanske en utmaning. Men ni är superföräldrar de är jag hundra på så detta fixar ni. Kram på er!

 7. Emilie

  Förstår mycket väl att det känns jobbigt och läskigt!! Och det är helt okej att känna så. Finns alltid mycket värre men det kan man inte jämföra och tänka på. Det är din känsla och den räknas också i allra högsta grad! Stor kram ❤️

 8. Jenny

  Förstår att du är orolig❤
  Vilken förälder skulle inte vara det?
  Mitt ”mellanbarn” (har 3st) opererades för ljumskbråck för 2 veckor sen och han är 8 år,jag och maken var oroliga!

  Kram??

 9. Jenny

  Förstår att du är orolig❤
  Vilken förälder skulle inte vara det?
  Mitt ”mellanbarn” (har 3st) opererades för ljumskbråck för 2 veckor sen och han är 8 år,jag och maken var oroliga!

 10. Louise

  Hej
  Vår pojke opererade båda händerna när han var 12 månader. Allt gick bra. Nu är han snart 3 och går på kontroll 1g/år så de ser att allt ser okej ut.
  Det var mycket som hände just kring operationen och ett tag efter, men vi försökte ta en sak i taget.
  Lycka till ♡

 11. Linda, mamma till Majken, Arvid & Sixten

  Kommer gå så bra ♡ min son Arvid (mus art 7 år) gjorde en stor ögonoperastion när han var 17 månader :/ han hade fått grå starr. De får ju tydligen bara ”gamla” människor. Han började skela när han var runt 6-7 månader. Alla sa att ”alla barn skelar” men sen på hans 1 års dag så såg läkarn att de inte stämde med hans ena öga 🙁 mkt träffar med ögonläkaren mm. Han behövde genom gå en ögonoperastion, så vi var inställda att efter operationen, skulle vi börja sätta in plastlins varje dag som vi vuxna gör som har linser. Vi skulle ju göra allt för honom, operationen gjorde på Sahlgrenska & timmarna gick längre än de skulle (nervösa föräldrar) men vi fick sån otrolig bra nyhet av läkarn som gjorde denna operation att de lyckades sätta in en plastlins på honom så nu slapp vi sätta in & ut en lins varje dag ♡♡♡♡ så vår Arvid är den enda i Sverige eller snarare i världen som har denna lins i sitt öga. Han Kommer inte se helt 100% på ögat men bättre än innan. Så eran Albus kommer klara detta elegant ♡♡♡♡♡♡♡♡

 12. Linn Johansson

  Åh, vad jag känner med dig i din beskrivning av sövning. Vi fick söva vår tjej som var 7 månader, hade 2 timmar till sjukhuset och skulle hålla henne fastande i minst 6 timmar. Vi hade tid kl. 10 för sövning. Hade sån panik innan för hur det skulle gå med en hungrig bebis. Men! Det gick hur bra som helst!! Jag och bebis ställde väckaren och hon fick äta, äta och äta en timme innan fastandet skulle dra igång, sen lekte vi tills hon blev ordentligt trött för att sen åka iväg. Väl framme var allt så spännande att kika på att bara det tog hennes uppmärksamhet. Det kommer att gå jättebra, men vi som föräldrar ska ju oroa oss. Jag var orolig ända tills jag fick gå in till henne efter hon kommit till uppvaket – då sprutade tårarna! Av lättnad, glädje och stolthet. Albus kommer fixa det här galant!

 13. Linn

  Åh, vad jag känner med dig i din beskrivning av sövning. Vi fick söva vår tjej som var 7 månader, hade 2 timmar till sjukhuset och skulle hålla henne fastande i minst 6 timmar. Vi hade tid kl. 10 för sövning. Hade sån panik innan för hur det skulle gå med en hungrig bebis. Men! Det gick hur bra som helst!! Jag och bebis ställde väckaren och hon fick äta, äta och äta en timme innan fastandet skulle dra igång, sen lekte vi tills hon blev ordentligt trött för att sen åka iväg. Väl framme var allt så spännande att kika på att bara det tog hennes uppmärksamhet. Det kommer att gå jättebra, men vi som föräldrar ska ju oroa oss. Jag var orolig ända tills jag fick gå in till henne efter hon kommit till uppvaket – då sprutade tårarna! Av lättnad, glädje och stolthet. Albus kommer fixa det här galant!

 14. Sofie

  Usch stackare. Jag hade inte själv varit kaxig i de läget. Bara tanken gör en ledsen. Men ni är ju världens bästa föräldrar och en fin Albius som kommer fixa detta.
  Men jag förstår din oro. Behöver inte gå längre än till sig själv. Massa styrkekramar

stats