Theodora Larsson

Recension: XPLORA smartklocka

[Betalt samarbete med Xplora]

 

-Nu ska jag äntligen publicera min recension av barnens mobilklockor! Ärligt, härligt och så utförligt jag bara kan.

Bäst & sämst och allt däremellan. -Hoppas det ska uppskattas!

 

Vi har nu använt klockorna i en månad ungefär. Vi skaffade dem då vi kände ett behov som vuxna i hushållet att skaffa något till barnen som underlättade när de vill gå själva till kompisar i området, leka ute på gården eller gå hem själva från skolan.

Vi bor i ett klassiskt villaområde med radhuslängor, skolgård, fårhagar, lekplatser och skolgård. Här leker barnen mycket och gärna, men ibland är det svårt för oss att hänga med och även svårt att hitta dem igen. Vi kan väl också vara ärliga att vi vuxna ofta behöver göra sysslor hemma och har svårt att vara ute varje eftermiddag.

Min äldsta har egen mobiltelefon (hon är 11 år) och är flitig på att ha koll på sina saker, men de yngre (7 och 9 år) är i en fas i livet då de växer mycket, lär sig mycket och också glömmer mycket. Mobiltelefoner har glömts på lekplatsen och aldrig kommit hem igen, skärmar har gått sönder och lek ute kan bli lek med mobil istället.

Jag har helt enkelt känt att de är lite ”för små” för telefoner på egen hand utomhus och letat efter ett alternativ för att ändå ha koll och kunna ringa hem dem och slippa leta efter dem på eftermiddagar.

 

Då fann jag Xplora.

Xplora är en smartklocka som utformats för barn och deras behov. Klockan räknar steg, går att ringa med, skicka snabba ljudmeddelanden, har larm, påminnelsefunktion och gps.

Jag kan som förälder ha stenkoll på vart barnen befinner sig och ringa dem när som helst. Klockans funktioner styrs i en app.

 

FUNKTIONER JAG ANVÄNT

SKOLLÄGE

Jag har ju då skolbarn, och mobiltelefoner är inte tillåtet i skolans yngre klasser. Mobiltelefoner får inte heller ligga i väskan för att skapa stöldrisk. Risk finns också att barnen leker med dessa på raster och isolerar sig från gemenskapen.

Ändå vill man ju gärna att barnen ska kunna ringa efter skolan om de ex. går hem själva eller ska till en kompis.

XPLORA-klockan har en fantastisk skolfunktion!

I inställningarna har jag ställt in barnens scheman så under skoltid är klockan BARA just en klocka. Men de kan alltså ringa på väg till skolan (om de glömt något eller något händer på vägen) och även när de slutar skolan och är påväg hem går det bra. Under skoltid ber de ju lärare ringa om något händer, så det finns ingen anledning för dem att vara uppkopplade på skoltid. Jag kan dock från min Xplora-app se att de kommit fram till skolan ordentligt med GPS-läget.

 

PÅMINNELSER

I appen kan jag lägga in påminnelser till barnen. Till exempel när det är dags att gå hem från kompisen, gå hem och äta osv.

Bra när jag står och lagar mat och kanske själv glömmer av tiden, vilket händer.

 

GPS

Jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker det känns bra att veta vart barnen är och även att de verkligen är där de säger att dem är.

Om de ska gå till Kalle så ser jag att de kommit fram till Kalle och behöver inte ringa tusen gånger och fråga om de kommit fram.

 

BATTERITID

Min app varnar när det är dags att ladda. Jag kan då ringa hem barnen innan och riskerar inte att den dör och att vi inte får tag i varandra.

På min instagram frågade flera kring batteritiden då de haft andra klockmodeller som dött hela tiden.

Vi laddar oftast på kvällen och går barnen då fulladdade till skolan på morgonen efter så brukar vi behöva ladda igen på kvällen därpå. Alltså varannan dag. Ibland längre. I början ville de testa alla funktioner hela tiden och tog bilder, tog tid på allt, ringde mormor och morfar hela tiden, då klarade batteriet ett dygn. Men med ”normal” vardagsanvändning så räcker det att ladda varannan dag.

 

 

 

 

Vi är verkligen jättenöjda med dessa klockor och vill inte leva utan dem! Dem underlättar verkligen enormt i vår vardag.

BÄST & SÄMST

Enligt Jasper är bästa funktionen att kunna ringa mamma när man vill gå hem till en kompis och slippa gå hem och fråga. Han gillar dock inte att den kan dö, men det kan man ju inte göra så mycket åt.

Jag som vuxen uppskattar verkligen skolfunktionen och appen som jag kan styra allt ifrån.

Självklart kan vi drömma om en skärm som inte repas vid lek och batteritid som håller en vecka, men Xplora har ändå lyckats skapa en produkt som förtjänar sin batteritid.

I början stötte jag på problem att lägga till en vuxen (Anton) med en extra app, men kundtjänst svarade mig på rekordsnabb tid och hjälpte oss direkt. Det känns enormt tryggt att veta, om det någonsin skulle vara något, så hjälper dem till. Det tycker jag är enormt viktigt!

 

Vår modell heter Xplora 3s och nu har även Xplora 4 lanserats!

Med kod: THEODORA får du en månad GRATIS med valfri Xplora när du tecknar 6 eller 12 månader.

Följ länk HÄR!

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats