Theodora Larsson

Kvällsmat & SMEG i mitt kök

[ ANNONSSAMARBETE MED SMEG]

 

Min bästa måltid på dygnet är; Kvällsmat!

Jag gissar att det blev så sedan barnen föddes. Dagarna gick oftast ut på att se till att barn, hem och vardag fungerade och allt för många gånger åt jag ”i farten” eller på stående fot.

Framförallt när barnen var minde så hann jag sällan äta upp middagen innan någon lämnade bordet med köttfärssås över hela händerna och min middag uteblev någon stans mellan tvättande av munnar, bad & nattning.

Kvällsmaten efter att barnen somnat blev min egen stund då ingen avbröt mig. Ingen ropade ”mamma” och ingen spillde något. Sedan dess har jag så många mysiga känslor kring att göra ett kvällsmål i soffan och min favorit är; Rostbröd med smör, varma hallon & te ?☕️

 

 

För ett par veckor sedan bytte jag ut flera av mina kökstillbehör i köket till högkvalitativa produkter från SMEG. Bland annat flyttade denna in; -Min bästa vän; köksassistenten!

Det finns en uppsjö av bra och hållbara köksassistenter på marknaden; men jag måste säga att SMEG vinner både på funktion & design. Maskinen andas vintage och är perfekt när man ska baka bröd då man slipper ”dega” och krångla. Den kommer med ballongvisp, degkrok och två olika blandare. Ballongvispen gör dessutom ett bättre jobb än konkurrenten jag hade innan.

Jag valde maskinen med skålen i glas för att jag vill se när ingredienserna i botten är blandade, då jag använder maskinen främst till bakning.

 

 

 

RECEPT!

Formbröd utan gluten, socker eller andra onödigheter!  Inspirerat av Åse @56 kilo

-Perfekt att rosta i min nya brödrost!

 

  • 5 st ägg
  • 75 g smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl filmjölK
  • 3 dl durramjöl
  • 3 dl pofiber
  • 3 msk fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk havssalt

 

Jag vispade äggen fluffigt i köksassistenten innan jag smälte ned smöret i blandningen ihop med fil och créme fraîche.

Jag blandade sedan alla torra ingredienser separat innan jag blandade ihop allt.

Jag lät det svälla i 20 min och sedan ner i brödformen, penslade med lite fil & toppade med vallmofrön.

Sedan gräddade jag brödet i 55 min på 180 grader i ugnen ??

-Och så blev det såhär fint! ????

 

 

I nya brödrosten kan vi rosta 4 skivor samtidigt och på OLIKA grader om vi vill. Perfekt när övriga familjemedlemmar vill ha annat bröd. Men det bästa är luckorna under som samlar smulor, vilket gör den superlätt att hålla ren.

Det är sådana små saker som gör så stor skillnad. Även vattenkokaren har så smarta finesser som skiljer dem från ”vanliga” köksapparater; som att kunna välja temperatur på vattnet! Man måste alltså inte ha kokhett, om man inte vill.

Hur bra är inte det när man tex. ska blanda välling eller när barnen vill dricka te? Ingen behöver bränna tungan!

 

 

Hitta SMEG och läs om alla dess finesser HÄR!

Rusta upp ditt kök du med, med produkter som man vill ha framme, som håller & som aldrig går ur tiden!

-Och så vill jag slå ett slag för kvällsmat ???

Kram på er!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats