Theodora Larsson

Babyprylarna jag aldrig skulle köpt

När man väntar barn så pratas det ofta om alla saker man ”behöver” och allt som ”måste” köpas.

Jag har alltid tyckt att det varit kul att höra vad andra har för ”måsten” och jag gillar tips som underlätta min och andras vardag.

 

Under tiden jag väntade Albus så har jag frågat ER i omgångar kring detta, och det har regnat tips över mig.

-Men vad har varit bäst egentligen? Och vad kunde jag varit utan?

Här är listan på de bästa sakerna jag införskaffat mig och köpen jag totalt ångrar!

 

3 bebisprylar jag använt mest den första tiden hemma 

1. Babybjörn babysitter

Jag vill inte vara en dag utan den. Jag har testat alla de andra varianterna, men nej. Babybjörns är bäst! Jasper älskade sin, och Albus också.

Albus gungar gärna i den när den lilla magen bråkar, eller när vi vuxnas armarna blir trötta. Det finns en anledning att den funnits i så många år och fortfarande är Babybjörns storsäljare.

 

2. Babynest

Vi använder det jättemycket. Jag vet många som inte använt sina och sett det som en ”onödig pryl” men jag vill verkligen lyfta skillnaden mellan olika sorter!

Albus sover så himla gott i sitt och det är så tryggt att ha om han sover i vår säng, och lätt att bära över honom till sin egen säng i den.

 

3. Bärsjal

Albus har en tendens att slänga huvudet omkring när man bär på honom och då känns det tryggt att knyta honom i sjalen istället och inte ge honom så mycket svängrum.

Vi har använt sjalen nästan dagligen.

 

 

 

 

3 Babyprylar jag inte hade behövt den första tiden

1. Alla kläder man köpte

Så många som skrev till mig att man behöver 10 bodys till bebisens ankomst. Någon skrev till och med 20.

Vi köpte bara 4 klädset och två hann vi aldrig använda innan de blev för små. De första dagarna hade vi inga kläder på Albus ens, bara blöja och filt, hud mot hud. Sen tog vi fram någon pyamas. Nu är Albus 4 veckor och nästan alla kläder är urvuxna och näst intill oanvända. Och varför köpte man så många strumpor? Dem blir ju inte smutsiga!?

Med facit i hand; 2 set med kläder, 4 pyjamasar, mössa och ett par strumpor hade räckt fint för första månaden.

 

2. Alla nappar & nappflaskor.

Det hade ju räckt typ med 1-2 flaskor? Och två olika sorters nappar? Inte ett helt skåp fullt med olika varianter! ??

 

3. Alla blöjor i stl 1.

Vi började använda stl 2 när han var en vecka gammal då dem satt bättre. Vi bytte till 3 förra veckan. Alla ettor kom tyvärr inte till användning.

 

 

 

Och till sist; 3 saker jag INTE köpte, men som jag verkligen behövde!

1. Adaptrar till bilstolen (babyskyddet) till vagnen,

Jag hade glömt hur tungt ett babyskydd är. Adaptrar till barnvagnen beställt!

 

2. Diskställ för nappflaskor

Till amningspumpen, flaskor och nappar man steriliserar, det vill man ju ha en egen plats för. Ett eget diskställ anpassat för flaskor var innan något jag tänkte var onödigt, men jag hade fel!

 

3. En speldosa

Köpte ingen, kände att det inte behövdes. Men så fick vi en i present och Albus älskar den! Han somnar om så lätt när han får lyssna på den.

Guld värt om natten! Vi började lyssna på den vid matningarna i ett par dagar (för att skapa trygghetskänslor kring melodin) och sedan startade vi den när han var orolig en natt och man ser då verkligen hur han finner ro. ???

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Spännande o se skillnaden bland ens måsten.? här fick jag höra att lite kläder i början för dom växer så fort. Dock hade min dotter 56 i 2-3 månader. Är så väldigt glad att vi valde att inte lyssna, då vi även fick en kräckbebis. Men däremot önskar jag att vi köpte en babysitter de va något vi saknade men inget vi kände va k behov där innan.

 2. Emma

  Håller med dig på alla punkter, fram för allt babysittern, min mest använda bebispryl fram till typ 5-6 månaders bebis.

  Men blöjstorleken är nog väldigt individuellt. Min dotter som är 1 år har fortfarande strl 3 (!) och vi använde 1an jättelänge! Dock liten tjej på knappt 8kg. Men med sonen minns jag att han växte ur både 1an och 2an snabbt. Beror nog lite på hur bebishullet är fördelat på kroppen ??
  Kram!! Så mysigt för er att ha en liten bebis att mysa med!

 3. Karin

  Hej! Kul att läsa! Och kul hur olika det kan vara. Jag fick barn 4 dagar efter dig och min lista skulle se annorlunda ut. Vi har ännu inte använt babysittern, då barnet hittills varit för liten. Inte heller tagit fram bröstpumpen eller flaskor än. Bytte från blöjor strlk 1 till 2 igår. Bästa grejerna har varit bärsele+bärsjal, babynest, mjuklift till vagnen, blöjhink, alla pyjamaser och bodys, som hon spyr ner. Och bra mörkläggning+mysbelysning i sovrummet! Håller med om att alla strumpor är onödiga. Bästa grejerna som tillkommit senare är lekmattan och sovpåsen.

stats