Theodora Larsson

Ont efter förlossningen

I förrgår blev Albus en hel månad gammal. Alla säger att han är så liten, men jag känner tvärt om; -Han har blivit så stor! Nu väger han över 5 kg.

Sakta men säkert börjar kroppen återhämta sig och jag känner mig inte lika ”tung” längre. Det är så skönt! Även om man är lite öm här och var.

Jag längtar verkligen något enormt efter att känna mig pigg igen, jag är ganska sliten av sömnbrist vissa dagar, även om det såklart hör lite till. Det ska bli så skönt när kroppen orkar mer och jag kan komma igång med träningen igen. Men en sak i taget.

 

Jag har fått en ganska konstig värk i magen jag inte alls känner igen. Någon som varit med om liknande?

Det kom för två veckor sedan. Jag skulle lägga ner Albus i liggdelen som stod på golvet och så högg det liksom till i magen. Det kändes nästan som när man klämmer sig i en dörr, fast i magmuskeln? Jättekonstigt.

Efter detta så känner jag av det så fort jag böjer mig ”fel”. Ibland kan det hugga till när jag reser mig upp, helt oförberett. Och så gör det ont om jag gått och stått upp mycket på en dag. Öm på magen med.

Någon som känner igen detta?

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amela

  Hej jag hade så som du beskriver hade dock feber också så det visade sig att jag hade rester kvar från moderkakan så jag fick antibiotika och någon mer medicin för att få ut rester av moderkakan

 2. Anna

  Jag fick mitt andra barn för 6 veckor sen och har känt av nåt liknande i magen som du beskriver. Satt på toa, hade äldsta barnet i badkaret mitt emot och skulle böja mig fram och plocka upp en leksak som han tappat vid mina fötter och DÅ? värsta smärtan i magen!! Mest till höger, som att det drog ihop sig liknande sendrag eller hur jag ska förklara?! Sjuk känsla och gjorde rejält ont, har känt av det en gång till när jag böjde mig ner och skulle knyta en sko. Kommer bara när jag böjer mig fram och ner. Undra vad det är?

 3. Mona

  Jag känner igen precis det du skriver om smärtan i magen, haft så jag med men har ingen förklaring till vad det beror på. Blir spännande att se om fler upplevt samma och vet mer. Vad skönt att du känner dig bättre i kroppen, och sååå gullig lilla Albus är. ?

 4. Jannike

  Har hört talas om det innan. Min kusin hade det efter två av sina graviditeter. Läkaren trodde det var muskelbristning som kommit under graviditeten eller under förlossningen. Hoppas det går över snart ❤️

stats