Theodora Larsson

Sover han bara på instagram?

Bebisar & sömn. Evigt omtalat.

Det går sällan en dag utan att jag får ett meddelande från följare, bekanta, vänner eller familj som undrar hur vår bebis sover.

Sover han länge? Äter han om natten? Somnar han om lätt? Får vi vuxna någon sömn? Byter ni blöjor om natten?

I veckan har jag också fått mycket frågor kring om jag har sömn-tips, och flera har undrat om Albus verkligen är så rofylld som han verkar på bilderna, eller om han bara sover när han syns på instagram.

 

Hur sover Albus?

Jo, han sover bra tycker jag. Allt är väl dock relativt. Han vaknar med 2-3h mellanrum och är hungrig, ibland vill han ligga nära Anton och bli buffad.

En gång ville han vakna vid halv fyra och vara vaken, men annars har han hittills somnat om i stort sett alla gånger om natten. Några gånger har han sovit 4,5 timme utan mat. Men oftast går det 2-3 timmar emellan matstunderna.

 

Hur sover ni vuxna?

Precis så som nyblivna föräldrar ska göra; Ett par timmar i taget.

Jag har inbland svårt att somna om, och ibland blir jag bara tröttare av att sova vidare.

Anton sover gott om jag inte ber om hjälp. Han har varit ”buffare” några nätter under sin pappaledighet när Albus mage varit lite bråkig. Då har jag kunnat vila mellan matningarna.

 

Somnar Albus om lätt?

Ja, efter maten är han jättetrött 98% av gångerna. Än så länge.

 

Byter ni blöjor om natten?

Jag försöker att låta bli, jag byter BARA om det är bajs, om den läckt eller om han verkar missnöjd. Byter jag blöjan så gör jag det i mörkret och så diskret jag bara kan.

 

Är Albus verkligen så rofylld som han verkar på instagram?

Albus är som vilken annan bebis som helst. Han har självklart ledsna stunder, men framförallt sover han mycket, som de ofta gör och ska göra när de är små.

Men JA, han är oftast nöjd.

 

Saker du gör för att få Albus att sova gott?

Matar alltid nära där man ska sova så ”förflyttningen” till egna sängen blir kort. Babynestet är GULD, då kan man flytta honom i den och han kan fortsätta sova.

Matar också med hans eget täcke nära så att man inte lägger ned honom i en kall säng.

Vi har en nattlampa/speldosa. Den har lagom ljus så man lätt hittar napp osv. men också med timer för melodin på 15 min som kan distrahera honom lite om han är orolig/försöker finna ro. Den funkar jättebra!

Annars gör jag inte så mycket mer än att jag ser till att alltid ha det mörkt, svalt och lugnt i rummet och aldrig lägga mig innan han ätit ordentligt.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia xjar

    Åååh vad mysigt. Har min sjunde här so är 3 månader och vägrar napp. Det först barnet som vägrar. Flaska och bröstet är det enda hon tar. Och så mammig. På nätterna sover hon vid bröstet och använder det som napp. Har provat alla på marknaden men nej nej hon vägrar. Så frustrerande så nr 6 bara är 1 1/2 år och lika mammig. Energin är slut.

stats