Theodora Larsson

Nappar till nyfödd och onödiga Babynest

Hej hopp onsdag!

Denna gråa tid, bara jag som blir lite deppig? Dock så regnar det i alla fall inte så det är jag ju i alla fall tacksam över.

Här hemma planeras nu att få upp gardiner, vi har ju bara bott här i 6 veckor snart ??‍♀️? helt klart dags! Vi var på Ikea igår och köpte lite förvaring med så vi hoppas få ordning på hallen. Det är ju väldigt mysigt att fixa, men mest skönt när det är klart.

 

Igår så frågade jag er följare på instagram om bästa tipsen på napp till nyfödd! Mina tre barn har haft napp allihop och jag har haft en speciell som funkat så himla bra och de har i början bara tagit just den sorten. Men nu, till min stora sorg, finns de inte kvar på marknaden.

Eftersom det kan vara svårt med napp i början ville jag ha tips på nappar som funkat och tipsen jag fick var;

 

1. Överlägsen vinnare; BIBS. Ett helt nytt märke för mig, men liknar den jag letar efter så den ska jag absolut testa!

2. Mam 0-4 månader. Den känner jag ju till, upplever den lite plastig? Dock verkar den verkligen uppskattad!

3. ESSKA 0-4 månader, var det också många som skrev, men ungefär lika många som skrev att den var dålig.

4. Sen kom en mix av Twistshake, Philips, Herobility.

 

Sedan bad jag om tips på babynest också. Jag hade ett till Jasper och uppskattade det verkligen. Men hittar nu ingen sort som har bra kanter och som inte är enorm. Jag upplevde att jag hade mest nytta av den i början av bebistiden och att det var onödigt att ha en som barnet skulle ”växa i”.

Men i denna fråga var folk väldigt oense.

 

1. Flera hundra skrev; Sy själv, eller tipsade om dem som syr själva. Kul att det finns så många kreativa! Det gillar jag ??

2. Sedan tipsade många om originalet; Sleepyhead. Svenskt och CE-märkt, toppen!

3. Men sedan kom det oväntade; väldigt många skrev att det var den onödigaste pryl de köpt! Jag är förvånad! Men såklart, har man en babysitter, kanske sits i sin stokke-stol och en bra  säng och många famnar så behöver man kanske inte ett ??‍♀️

4. Sedan svarade ungefär lika många; Liewood. De är ju himla snygga med tycker jag.

 

 

Så, det blev sammanfattningen. Det var också många napp-motståndare som skrev till mig och jag vill verkligen poängtera vikten av att man gör precis som man vill ?? Det är viktigast ❤️

För mig och mina erfarenheter av bebisar så har man två val; Antingen ger man napp, ger det tid och ”övar” på det. Eller så väljer man att vara napp själv. Och jag har valt att vara envis med nappar, då jag inte velat vara mitt barns napp själv.

Men alla barn är ju olika ❤️

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin Olofsson

    Babynest, ibland det bästa jag haft till mina barn och oxå det jag rekommenderat till kompisar som fått barn. Barnet känner närhet då det ”bullas upp”. Jag har haft den i vagnen, på soffan, i sängen, när jag gått på toa, för att natta barnet och sedan lägga ner hela babynest med barnet i sängen och bebis reagerar knappt som den gör om jag bara lägger ner bebis. ALLTSÅ, det bästa jag har haft! Bebis känner sin egna doft och blir lite likt en babyfötter (fast det har jag också haft) mina två barn har älskat det och kompisar som fått barn har tackat mig efteråt. Jag har sparat mina jag haft till mina två barn och de älskar att kolla på dem nu och säga ”mamma där låg jag när jag va bebis” sparad i en låda med deras allra första kläder och andra saker. ❤️❤️

stats