Theodora Larsson

Keso á la Malta

Sockerfri favorit i juletid.

Om man inte tidigare testat att göra ”Ris á la Malta” med keso istället för ris, så rekommenderar jag det varmt. Det går fort, är lätt att ta med, man kan göra en stor burk och ställa i kylen. Perfekt både som efterrätt, mellanmål eller frukost.

 

Jag blandar 50/50 grädde & keso, men vet dem som vill ha mer/mindre av grädden så jag tycker man ska testa sig fram. Men såhär blandar jag;

 

3dl vispgrädde

3dl keso

2krm vaniljpulver

1/2 tsk flytande sötning (jag använder Hermesetas flytande på flaska, för att den är prisvärd, det behövs så lite och så finns den på mitt Ica, men man kan likväl ta lite sötströ eller vad man föredrar.)

 

1. Blanda i vaniljpulver & sötning innan du vispar grädden. Då hinner vaniljen bli ”våt” och släpper mer smak. Välj en EKO-grädde med 40% fetthalt för bästa fluff!

2. Sila av keson lite från vätskan. Vissa är så himla vattniga.

3. Blanda ihop försiktigt, man vill inte mosa keson. Den ska ju representera ”risgrynen” i maltan.

4. Kyl lite innan servering, men är man dödssugen (läs jag) så går det att äta på en gång!

Jag gillar min Malta med mosade hallon, men kanel och äppelmos är gott också! (Finns sockerfri äppelmos som är toppen färdig i affären, men är man ambitiös kan man koka egen).

 

KRAM PÅ ER!

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna Sundheden

    Så inspirerande att läsa om att du är sockerfri och tips på vad man kan äta Theodora. Vad är det för sötningsmedel du använder? Jag vill inte använda konstiga sötningsmedel för får ont i magen av dem och de sägs ju inte vara bra.
    Hur gör du så hallonen inte är så sura? ❤️
    Kram

stats