Theodora Larsson

5 sätt att starta en förlossning

Jag frågade mina följare på instagram om de trodde på myten att man själv kan starta sin egen förlossning.

36% svarade JA, 64% svarade NEJ.

 

Jag frågade sedan om någon hade lyckats, och vad dem i så fall gjorde. Jag fick då hundratals fantastiska, roliga och kreativa berättelser och många ville gärna ta del av dessa svar.

Här nedan samlar jag därför mina följares bästa tips om man blivit trött på gravidmagen och helt enkelt vill åka in till förlossningen för att få det överstökat.

-Enjoy!

 

 

1. Sex

Uteslutande den mest beprövade metoden för att få igång saker. Jag förstod också på flera erfarna ”experter”, att kombinationen sex & massage skulle vara mycket effektiv. Flera skrev också att spermier tydligen också innehåller ett ämne som används på sjukhus vid igångsättning.

 

2. Ananas, lakrits & hallonbladste

Ananas har jag ju hört tidigare; men lakrits och hallonbladste var nytt för mig! Ett flertal skrev att det fungerat både två, tre och fyra gånger för dem när de ”fått nog” så att säga. Även pappor skrev till mig och en hade ”i smyg” köpt hem detta till fredagsmyset och i all hemlighet inväntat resultat; Bebisen hade anlänt 6h senare. Tillfällighet?

 

3. Fysisk aktivitet

Den tredje mest populära metod var också den mest välkända; -Ut & gå!

Många skrev också om långa besök på Ikea, Leos lekland & gymmet.

Den roligaste historien var en kvinna som tog med sin man ut på en runda, pausade för en passionerad stund i skogen, rundade av med ananas & hallonbladste, och sprang sedan hem igen. Värkarna startade efter 1 timme.

Jag tror ju mest på tillfälligheter, men jag tänker om denna metod faktiskt fungerar så blir jag ju orolig att man kör slut sig totalt om man promenerar, tränar & springer. Tänk OM det funkar och man startar ett värkarbete helt utan kraft kvar?? Nej, denna metod skrämmer mig lite faktiskt.

 

4. Städning

Många bevittnar kraften i att städa, putsa fönster och möblera om. Jag kan tänka att ansträngningen kan vara en sak, men personligen skulle jag nog känna en inre ro av att ha det städat och fint, och då kanske bebisen kommer just därför.

 

5. Sömn & vila 

Min favorit är den sista! Vila mycket! Tänk så bra nytta man har av sömn i bagaget när man står inför livets största ansträngning. Många skriver att de startat förlossningen först när de tillåtit sig varva ned och vila, vilket låter som ett smart drag av kroppen för att orka!

 

 

Tusen tack alla som delade med sig av sina historier till mig ??

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine Jonsson

    Jag har också hört så många olika bud kring det där. Folk verkar ha testat allt möjligt tokigt för att få igång sin förlossning 😉

stats