Theodora Larsson

Alla gravidkrämpor & alla lösningar

Jag har tidigare väntat barn relativt smärtfritt.

Under tre graviditeter har jag kräkts någon gång, mått lite illa, haft foglossning som alla andra, halsbränna som alla andra, kryp i benen och trötthet. Inget mer.

Men med detta lille barn, har allt varit annorlunda. Konstant illamående och kräkningar i 24 veckor, efter det lätt illamående konstant men vara kräkningar någon gång i veckan. Halsbränna. Kryp i benen. Foglossning. Håravfall. Vätskebildning i ben och fötter. Listan är enorm.

 

Här är mina bästa tips som jag lärt mig genom denna tid, för att idag i vecka 28 ha en relativt fin livskvalitet!

 

 

KRYP I BENEN

Problemet har jag haft tidigare och har hållit mig vaken så många nätter. Promenad och motion hjälper till viss del, men inte helt.

Jag har länge tagit tillskott av magnesium och hört att det ska hjälpa, men inte riktigt varit säker på någon bättre effekt. Tills jag bytte sort till en dyrare variant!

Det är nämligen STOR skillnad på magnesium och magnesium. Vissa sorter tar inte ens kroppen upp. Eller bara ytterst lite. Jag har lagt förmögenheter på olika sorter och har äntligen hittat rätt! Tre tabletter innan läggdags och ibland en på morgonen gör susen för mig och jag SOVER utan kli i benen!

Pouri M3 heter den (googla) och finns på Apotea och Bodystore bla. Den kostar typ 200:- och efter att ha tagit den varje kväll i en vecka så är mina besvär så gott som borta! Rekommenderar den varmt!

 

 

KRÄKNINGAR OCH ILLAMÅENDE

Lergigan, Pimperan och allt vad de nu hette som jag fick av doktorn HJÄLPER.

MEN, åksjukearmband första tiden ska inte underskattas och sedan fick jag lära mig något klokt av en kvinnlig läkare som själv fött barn;

Kräkningar uppstår ofta av sura uppstötningar. Man äter, känner obehag i halsen som inte behöver kännas som sura uppstötningar men som framkallar illamående och som dansar på kräkreflexerna. Läkaren gav mig Omeprasol på recept mot sura uppstötningar (som jag inte tyckte att jag hade) och vipps! Mina kräkningar blev näst intill obefintliga! Be läkare/kry-app om detta! Det kan göra underverk!

 

HALSBRÄNNA

Omeprasol funkar. Men sen ska jag ju bara undvika att äta fet mat & dricka läsk. Cola zero ger mig halsbränna. Fet pizza, hamburgare osv. spelar ingen roll om jag bakar själv utan gluten och socker osv. Riktiga bovar ändå. Tråkigt att undvika saker om man är sugen, men då kommer halsbrännan på köpet. Tyvärr.

Vid akut halsbränna äter jag NICKS VANILJGLASS eller tar ett glas mjölk. Då slutar den tillfälligt.

 

 

FOGLOSSNING

Denna jävliga åkomma. Det gör så ont och jag vill gråta. Sitter man gör det ont. Står man gör det ont. Går man gör det ont. Går man inte gör det också ont. Allt gör ont.

Stretcha! Googla upp bra övningar och tänj och vrid. Det är obehagligt, men inte farligt. Ge det 10-15 min och man kan plötsligt känna sig normal en stund! Halleluja moment!

 

 

Lycka till!

Och glöm inte att vi alla är olika. Det som funkar för någon kanske inte funkar för dig. Prova. Känn. Dela med dig.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Monica

  Usch låter inte trevligt liknar när jag väntade min tredje. Hade fått två pojkar vid 24 och 26 år och hur lätt som helst och sedan med ny pappa en ny bebis vid 36 år och mängder av krämpor. Det som inget nämt till mig var att jag kunde få havandeskapsförgiftning efteråt hade fått min son och andra natten vaknade jag av grym huvudvärk och vid läkarronden nästa dag hade jag sky högt blodtryck och benen som elfanter. Fick förklarat att vår kropp är konstig och när jag nu har ny far till detta barn så gör kropoen så här för att den inte känner igen den sammansättningen.. Fick också höra av en barnmorska senare samma. Detta varade 3 veckor var tungt men gick över alla händer de inte men man kunde få veta om sånt. Lycka till med allt och ha dett gott

 2. Sara

  Usch, tungt att få allt på en gång! Men skönt att du lyckats hitta lösningar?
  Mådde mer illa (inga kräkningar dock) och var mer trött denna gång.
  Har värre halsbränna och även magkatarr om jag slarvar med maten…tomater, citrus, blåbär…inte bara det onyttiga som påverkar mig. Men mitt knep är havregrynsavkok…super!!!

  Håller med om att det är viktigt vilket Mg man äter!!
  Yoga har hjälpt min kropp att bli starkare och ingen foglossning, tack och lov. Men igår tog jag i för hårt och då fick jag ont…så det blev det som hjälpt som nu stjälpt, hehe!

  Hoppas du får må bra sista trimestern nu?

 3. Marlene

  Åh vad jag önskar att dessa saker hade hjälpt mig! Hyperemesis med första barnet, sen två superenkla graviditeter, och avslutade precis fjärde och värsta graviditeten med ännu en hyperemesis diagnos. Legat inne med dropp flera gånger, kräkts 15-20 grr per dag till v 28, inte kunnat stå eller gå. Var utanför dörren fem gånger på två månader och då hade jag tre barn till mellan 5-10 år. Det är verkligen inte en dans på rosor. Det kan vara, jag fick vara med om det två gånger. Men långt ifrån varje graviditet är underbar. Tur det är värt allt i slutändan! ❤️

stats