Theodora Larsson

Besök hos barnmorskan

Måndag och jag går nu in på 11e dygnet med antibiotika utan att jag känner någon effekt av den alls, och det är 19 dagar sedan jag började få feber och bli sjuk.

Jag har fortfarande ont så fort jag står, går eller bebisen rör på sig; Vilket utgör ungefär 98% av all min tid. Barnet ligger ju gärna still när man rör sig, och rör sig mycket när jag är still.

Jag känner mig alldeles öm och svullen liksom inuti kroppen. Blödande känsla.

Jag somnade vid 05-06 inatt helt slut efter att ha försökt somna sedan 23. Allt ont, alla förvärkar och svidande urinvägar hindrar mig från sömn, men tillslut somnar jag på morgonen av ren utmattning.

Jag vaknade sedan vid 8 och Anton hade då tagit barnen till skolan och tänt ljus, SÅ MYSIGT att vakna till.

Han är GULD just nu som tar barnen när jag har svårt att röra mig. Alla moment som innebär att jag behöver stå/gå gör ont. Ibland så ont att jag skriker rakt ut och jag viker mig dubbelt.

 

Efter vår frukost gick vi till barnmorskan och kollade till vår lille skatt.

Barnmorskan kunde inte ens känna på magen för att se efter hur h•n låg för det gjorde för ont. Ren tortyr! (Och jag har en ganska hög tröskel för smärta!). Men hon hämtade en liten ultraljudsmonitor och kollade till.

Vår bebis mår så bra, ligger ”rätt”, och visar inga tendenser till stress eller annat trots att jag mår som jag mår. Det är viktigast ??

Nya prover och nya odlingar skickades till labbet och jag känner mig fortfarande bara likgiltig. Jag hänger bara med i detta och fick ny tid på torsdag morgon för ny koll. Om jag får minsta feber, värre smärtor, upplever annorlunda fosterrörelser eller annat ska jag ringa förlossningen direkt. Om jag får värkar så måste jag in och kopplas in med antibiotika intravenöst direkt.

Så det blir ingen ”lugn-vila-mys-hemma” under värkarbetet som jag tidigare kunnat ”unna mig” och åka in en halvtimme innan bebisen vill ut. Nope. Det blir häng på förlossningen helt enkelt denna gång. Ny upplevelse att lägga i sin erfarenhetsbank, även om det är totalt motvilligt. Verkligen totalt motvilligt.

Nu vill man bara bli frisk. Och trots att jag inte är troende så börjar man be till högre makter att vi slipper mer sjukdomar eller långa sjukhusvistelser efter allt detta.

 

Tack alla som hejjar på oss ❤️

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. charlotta

  Hej T, Vad fin du och magen är – hejar på dig! Vad har du för e-mail adress – jag behöver komma i kontakt med dig ang. ett ev. samarbete – eller om du vill maila mig på [email protected]? allt gott!

 2. charlotta wågert

  Hej T, Vad fin du och magen är – hejar på dig! Vad har du för e-mail adress – jag behöver komma i kontakt med dig ang. ett ev. samarbete – eller om du vill maila mig på [email protected]? allt gott!

 3. Camilla

  Hoppas att du snart mår bättre, jag tycker jätte synd om dig. O hoppas att bebisen stannar kvar i magen tills du mår bättre, jag födde min älsta son när jag hade influensa o 39,9 i feber, det va inte kul kan jag lova. Styrkekramar till dig ?

 4. Caroline

  Heja er! ❤️ Önskar verkligen att du får må bättre snart❤️ Skönt ändå att den lille mår bra mitt i allt. Ta hand om er ❤️ Kram Caroline

  1. Johanna

   Herregud! Tycker det är helt otroligt att dom inte kan sätta igång dig eller köra ks? Kan bara tänka mig den smärtan du går med varje dag. Efter att ha sett uppdrag granskning eller kalla fakta som gick igår, har dom fortfarande inte lärt sig något, tänk på mamman som ska ha sina krafter vid förlossningen. Håller tummarna att det inte blir värre och att bebis tittar ut snart. Många styrke kramar till dig

  2. Johanna

   Herregud! Tycker det är helt otroligt att dom inte kan sätta igång dig eller köra ks? Kan bara tänka mig den smärtan du går med varje dag. Efter att ha sett uppdrag granskning eller kalla fakta som gick igår, har dom fortfarande inte lärt sig något, tänk på mamman som ska ha sina krafter vid förlossningen. Håller tummarna att det inte blir värre och att bebis tittar ut snart. Många styrke kramar till dig ??❤️

  3. Johanna Gustafsson

   Herregud! Tycker det är helt otroligt att dom inte kan sätta igång dig eller köra ks? Kan bara tänka mig den smärtan du går med varje dag. Efter att ha sett uppdrag granskning eller kalla fakta som gick igår, har dom fortfarande inte lärt sig något, tänk på mamman som ska ha sina krafter vid förlossningen. Håller tummarna att det inte blir värre och att bebis tittar ut snart. Många styrke kramar till dig ??❤️

stats